Weboldalunk ún. cookie-kat használ, amelyekről adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat bővebben. A böngészés folytatásával elfogadja ezek használatát.

IP kamera rendszer

Az IP kamera rendszer olyan biztonsági kamera rendszer, amelyben a kamerák, mint TCP/IP hálózati eszközök – jellemzően saját, minden gyártó által egyedi nyelven, un. protokollon keresztül – kommunikálnak a rögzítővel, illetve küldik számára a rögzíteni kívánt videófolyamot az un. „stream”-et.Tovább..
Azért fontos, hogy hálózati eszközként képesek a működésre, mert így nem szükséges közvetlen kapcsolatot kiépíteni a rögzítők és a kamerák közé. Elegendő a legközelebbi hálózati csatlakozási pontig kábelezni.

A professzionális IP kamerák általában nem rögzítenek minden képet (most 2019-ben legalábbis), ehhez ugyanis igen nagy tárhelyre volna szükségük, ami jelenleg még komoly fizikai korlátokkal, illetve költségekkel bír. Néhány esetben előfordulhat, hogy a kamerába memória kártyát helyeznek, ahová ideiglenesen rögzít képet a kamera, ha esetleg offline állapotba kerülne. Előfordulhat, hogy egyes riasztások (vonalátlépés, bemenet aktiválása, stb.) esetén is mentésre kerülnek képek helyileg, de a háttértár szűke miatt ezek jellemzően csak kiegészítő megoldások. Problémát okozhatna, ha egy mentett képet szeretnék letölteni róla, miközben rögzítenie is kellene, esetleg egyszerre több időpontban szeretnénk visszanézni már rögzített képeket. Ez úgy megterhelné a kamera processzorát, hogy egyszerűen nem bírná. Legalábbis nem költséghatékonyan. Nyilván a piacon komoly verseny van az egyes műszaki megoldások között, miközben igény a minél költséghatékonyabb megvalósítás is.

A rögzítők tekintetében kétféle megoldás van az un. célhardverre rögzítés és a PC alapú rögzítés. Pro és kontra a két fél örök harcban áll. Megint csak az adott alkalmazáshoz legoptimálisabb megoldást jó választani. Tehát sok száz kamera esetén, ha az adott helyen van elérhető informatikai erőforrás – úgy harverben, mint képzett IT kollégában, akkor rendkívül jó megoldás lehet egy PC alapú rögzítés, megfelelő szoftveres megoldással. Azonban, ha az adott helyen nem szeretnének időt és erőforrást lekötni ilyen feladatra, akkor praktikus megoldás a gyártó által összeállított célhardver használata. Célhardver esetén a gyártó egyedi operációs rendszerét használjuk, aminek feladata csakis a rögzítés és a videó rendszer kiszolgálása. Nem lehet rá mást telepíteni, nem tud másik feladattal foglalkozni és mondjuk egy őr sem tud rajta filmet nézni, bármennyire is szeretne.

Az IP kamera rendszerek esetén nagyon fontos a hálózati eszközök menedzsmentje, a hálózati forgalom optimalizálása. Fontos, hogy az egyes eszközök a lehető legkevesebbet foglalják le a hálózati forgalomból és mindig értesüljünk róla, ha esetleg valamelyik szereplő kiesik a működésből. A forgalom optimalizálása miatt dolgoznak folyamatosan a gyártók a minél jobb kamera kép tömörítéseken. A bejegyzés írásakor a H.265+ tömörítés a legfrissebb, de folyamatos a fejlődés/fejlesztés. Általában professzionális kamerák esetében a nem aktív időszakokon szoktak tömöríteni, pl. képzeljünk el egy üres irodát, ahol nincs senki. Így képpont változás sincs ezért fölösleges ugyanazt a képet elküldeni a rögzítőnek sok ezerszer. Azonban ez nem mindig ilyen egyszerű, pl. a kamera számára óriási változás, ha besötétedik, hiszen alkonyatkor rengeteg képpont változás zajlik.
Folyamatos a változás és az átcsoportosítás a hálózati eszközök erőforrásainak használata esetén is. Egyes videókép analitikák futhatnak a kamerákon, a rögzítőn vagy mindkét eszközön. Attól függ hol optimális? Pl. nagy munkát spórolunk meg a rögzítő processzorának, ha a kamerán állítunk be egy egyszerű vonalátlépés figyelést.

A legmodernebb videóanalitikák nagyon komoly erőforrás menedzsmentet igényelnek és így nagyon speciális szaktudást is. Több fantasztikus videót láthatunk high-end gyártók marketing anyagaiban, melyek megoldást kínálnak például egy ember követésére kamerák segítségével. Több szempont alapján képes az algoritmus az illető azonosítására, úgymint a viselt ruha, annak színe, az ember mozgása. Képes követni őt, ha időközben ruhát cserél vagy autóba ül akkor is. Ez kétségtelenül a jövő, amiről nem tudjuk pontosan mikor jön el, de az már látszik, hogy hálózatos eszközök együttműködése alapján lesz megvalósítható.

Új , kedvező áru IP videó kamerák

 

A 4-es (TVx-540x) sorozatú kamerák főbb jellemzői:

 • különböző forma (félgömb, cső és box)
 • H.265 és H.264 tömörítés
 • 2, 3 és 5 Mpx felbontás
 • valós D/N
 • WDR (120 dB)
 • motoros zoom objektív (félgömb és a csőkamerák)
 • Super Low Light egyes típusoknál

 

Az 5-ös (TVx-550x) sorozatú kamerák főbb jellemzői:

 • félgömb és cső
 • H.265 és H.264 tömörítés
 • 3 és 8 Mpx felbontás
 • valós D/N
 • WDR (120 dB)
 • 2,8 és 4 mm fix optika (félgömb és a csőkamerák)

 

A 6-os (TVx-560x) sorozatú kamerák főbb jellemzői:

 • különböző forma (ék alakú félgömb, félgömb, cső)
 • H.265 és H.264 tömörítés
 • 2, 4 és 8 Mpx felbontás
 • valós D/N
 • WDR (120 dB)
 • 2.8mm fix, 2.8-12mm motoros objektív
 • videó analitika 

            

               

 

           


Új TVN22 rögzítő (H.265/H.264 )

Az új kamerák rögzítésére ideális megoldást nyújt az új TruVision TVN22 IP rögzítő családja, amely már a 4-es sorozatú kamerák által kezelt H.265 tömörítéssel is képes rögzíteni. 


Tulajdonságok TVN22 TVN22S TVN22P
Csatorna 8 / 16 /32 8 / 16 16 /32 / 64
Max. HDD-k száma 4 4 8
PoE port - 8 / 16 -

Navigálás a Biztonsági kamera rendszer kategóriaoldalra

Mentés

Kapcsolat

PartnerTech Kft.
1149 Budapest, Angol u. 32. (5. épület)

Központi telefonszámunk: +36 1 433 0100
Központi e-mail címünk: iroda@partnertech.hu

Nyitva tartás:
H-P: 8:00 - 16:30

Adatvédelem
Cégadatok

© 2014 PartnerTech Kft.
Minden jog fenntartva!

PartnerTech logo

 
letoltesi_kosar
0
Letöltési
kosár
Kosár tartalmának betöltése...