Weboldalunk ún. cookie-kat használ, amelyekről adatvédelmi tájékoztatónkban olvashat bővebben. A böngészés folytatásával elfogadja ezek használatát.

Biztonsági kamera rendszer

Mi az a biztonsági kamera rendszer?

Tovább..

Gyakran találkozni az angol nyelvű CCTV kifejezéssel, amit zártláncú megfigyelőrendszerként lehet talán a legjobban lefordítani (Closed-Circuit TeleVision). Ez az elnevezés arra utal, hogy csakis jogosult személy láthatja a képeket, más nem. Napjainkban az internetes és számítógépes hálózatok segítségével is módunk van betekintést nyerni, akár egy távolabbi létesítmény zártláncú videó hálózatába is. Egyszerűen megtekinthetőek a pillanatnyi élő képek, vezérelhetők a kamerák, és bármikor visszakereshetők az adatbázisban egy régebbi időpont, múltbéli esemény felvételei.

Milyen típusú biztonsági kamera rendszerek vannak?

Általában két fő típus különböztetünk meg, az analóg rendszereket és az IP rendszereket.

Az analóg rendszerek esetén a kamera és a rögzítő között közvetlen kábeles összeköttetés van, ez általában egy koax kábel, melyen analóg videójelként kerülnek átadásra a képek. Mondhatnánk azt, hogy ezek a „régi” rendszerek, ha nem élnék reneszánszukat újabb megoldásokkal egyre jobb és jobb minőségű képekkel a frissen fejlesztett analóg kamera protokollok. Több gyártói szabvány is létezik, a teljesség igénye nélkül ilyenek a HD-CVI, AHD, HD-SDI vagy az általunk is forgalmazott HD-TVI. Előnyük, hogy általában használható hozzájuk akár több évtizeddel ezelőtt kialakított kábelezés, ami jelentős költségmegtakarítást jelenthet, valamint, hogy maguk a kamerák is kedvezőbb áruak, mint az IP kamerák. Hátrányuk az, hogy minőségben nem érik el a legjobb IP kamerákat, valamint, hogy új rendszerek kialakítása esetén – főleg, ha azok nagy kiterjedésűek – nem éri meg közvetlen kábelt kiépíteni minden kamerához, illetve egy külön kábelen kell elvezetni hozzájuk a tápellátó kábelt is.

Az IP kamera rendszerek esetén TCP/IP hálózatot kell kiépíteni a kamera rendszer számára. Itt már van lehetőség, hogy egy kábelen keresztül egyben tápláljuk is az eszközt (PoE). Nem kell közvetlenül a rögzítőhöz kábelezni a kameráktól csak a legközelebbi TCP/IP hálózati elosztóhoz (switch-hez). Mivel minden kamera egyben hálózati eszköz is, ezért a működésükhöz szükséges számos beállítást távolról is be tudjuk állítani, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont, hiszen a kamerák nagy többsége nehezen hozzáférhető helyen van elhelyezve.

Milyen kamerát érdemes választani?

Mindig az adott alkalmazáshoz legoptimálisabb kamerát javasolt használni. Első látásra nehéz lehet eligazodni a tengernyi sok fajta között. A kamerák elérhetők kül- és beltéri változatban is, a megfigyelni kívánt terület függvényében számos opció szerint csoportosíthatjuk őket. Nézzük a főbb szempontokat.

Fontos eldönteni, hogy fix (statikus) vagy mozgatható ún. PTZ kamerákat szeretnénk használni. Első látásra a PTZ kamerák tűnnek a „jobbnak”, mert az ember fantáziáját rögtön megragadja, hogy egy joystick vagy akár egy egér segítségével forgathatók (Pan), dönthetők (Tilt) és képük nagyítható (Zoom). Azonban tudni kell, hogy mozgatásukhoz kell, hogy legyen személyzet, aki irányítja a kamerát. Előfordulhat, hogy egy PTZ kamera nem oda néz, ahová éppen szükséges volna. A fix kamerák esetén kijelölhetjük a számunkra legfontosabb helyet, élesre állíthatjuk a képet és így mindig lesz információnk az adott területről.

Éppen ezért túlnyomó többségben fix kamerákat használunk, PTZ kamerákat pedig kiemelt és indokolt helyeken, aktív élőerős közreműködéssel.

A fix kameráknak is több típusa van, kialakítása szerint lehetnek félgömb (dome), cső (bullet), „félbevágott gömb”, búra nélkül (turret), ék alakú (wedge) stb. A honlap kamera szűrési feltételei között megtalálható az összes egyéb opció, melyek szerint csoportosíthatók a kamerák.

Kinek van rá szüksége?

Több alkalmazásuk is lehetséges. Csak a fantázia szab határt a különböző felhasználásoknak.

A teljesség igénye nélkül néhány terület:

 • Térfigyelésre használják egy-egy városrész biztonságosabbá tételéhez. Bűncselekmények utólagos felderítéséhez.
 • Esetleg magánobjektumok védelmére elrettentésként. Gyakori tévedés, hogy csak külső elkövetők ellen gondolják hatékonynak, pedig lehet, hogy a belső elkövetők ellen véd pl. raktári lopások kivizsgálására.
 • Társasházakba betörések, rongálások megelőzése vagy utólagos kivizsgálása esetén.
 • Forgalom figyelésére.
 • Belső balesetek kivizsgálásához, berakodott áruk épségének megfigyelésére stb.

ÚJ, kedvező áru IP videó eszközök

2017.01.09-től elérhető termékkínálatunkban a TruVision új, kedvező áru 3-as és 4-es sorozatú IP kamerái. A 4-es sorozatú kamerák már a legkorszerűbb, nagy tömörítési hatékonysággal bíró H.265 tömörítésre is képesek, melyek rögzítésére ideális megoldást nyújtanak az új TVN22 sorozatú IP rögzítők. Az új IP videó eszközökről bővebb információ az „IP kamera rendszer és eszközök” menüpont alatt található.

TruVision videó megoldások

Videó termékkínálatunkat a napjainkban használatos videotechnikai megoldások széles választékát nyújtó UTC Fire & Security TruVision® és UltraView® márkájú videó eszközei adják. Termékeink között megtalálhatóak a korábbi technológiát képviselő, de a kor követelményeinek megfelelő nagy felbontású (960H) analóg kamerák és DVR rögzítők és az új, de még az analóg elven működő nagy felbontású HD-TVI kamerák és hibrid rögzítők, illetve a legmodernebb IP kamerák és NVR rögzítők. Videó rendszereink egy felületen történő megjelenítésére és menedzselésére pedig az ingyenesen letölthető, letisztult, magyar nyelvű felhasználói felülettel rendelkező TruVision® Navigator 6.0-át biztosítjuk a rendszereinket használó ügyfeleink részére. A TVRMobile és TVRMobile HD ingyenesen letölthető applikációk segítségével pedig akár mobiltelefonjáról vagy tabletjéről egy internet kapcsolat segítségével a világ bármely pontjáról elérheti TruVision videó rendszerét.

Kérjük, tekintse meg a következő bemutató videónkat az Aritech ATS8600 / ATS8610 Advisor management integrált, grafikus megjelenítő szoftverünkről. (Az ajánlott felbontás 1080p)

Az Aritech ATS8600 / ATS8610 Advisor management szoftver 2016-os verziójának általános bemutatása

A szoftverről további információkat az Integrált, grafikus felügyelet menüpontban talál.

truvision

TruVision® Navigator 8

A TruVision® Navigator egy ingyenes, modern videó menedzsment szoftver, amely egy magyar nyelvű, könnyen kezelhető felhasználói felületet biztosítva teszi lehetővé a videó rendszer kezelését és konfigurálását. A TruVision Navigátor alkalmazásával számos korábbi Kalatel és GE (DVMRe, SymSafe, SymDec, DVSRxU stb.), illetve valamennyi TruVision DVR, hibrid és NVR rögzítőt egy felületről kezelhetünk. A szoftvert szerver-kliens (Multi-client) módban telepítve korlátlan számú felhasználó tudja használni a teljes videó rendszert.

TruVision® Navigator 8 főbb jellemzői

 • támogatja az összes TruVision DVR, hibrid és NVR rögzítőt, kamerát és enkódert
 • normál és HD-TVI analóg és IP kamerák megjelenítése egy képernyőn
 • 10 monitoros nézet egyenként 5x5-ös osztásig, akár fülekként kezelve egy ablakon
 • eseménymonitor kezelés 25 kameráig
 • térképek kezelése
 • VCA események keresése (vonalátlépés, arcfelismerés stb.)
 • egygépes (stand-alone) és szerver-kliens (Multi-client) telepítés
 • fejlett felhasználó kezelés
 • e-mail kezelés (jelentések, riasztások, figyelmeztetések stb. küldése)
 • eszközök programozása, diagnosztikai felügyelete
 • PTZ kamerák vezérlése
 • NTP szolgáltatás

TruVision® Mobile

A TruVision mobile (TVRMobile és TVRMobile HD) applikációk segítségével telefonjáról vagy tabletjéről egy internet kapcsolat segítségével a világ bármely pontjáról elérheti DVR és NVR rögzítőit. Az alkalmazás iOS és Android rendszereken érhető el, ingyenesen letölthetőek az App Store és a Google play áruházakból.

TruVision® Mobile főbb jellemzői

 • élő képek monitorozása
 • felvételek visszanézése
 • PTZ kamerák vezérlése

Kapcsolat

PartnerTech Kft.
1149 Budapest, Angol u. 32. (5. épület)

Központi telefonszámunk: +36 1 433 0100
Központi e-mail címünk: iroda@partnertech.hu

Nyitva tartás:
H-P: 8:00 - 16:30

Adatvédelem
Cégadatok

© 2014 PartnerTech Kft.
Minden jog fenntartva!

PartnerTech logo

 
letoltesi_kosar
0
Letöltési
kosár
Kosár tartalmának betöltése...